Groene ambities vragen om voldoende verandervermogen

Sturen op duurzaamheid vraagt om een andere cultuur
8 mei 2023 in
Groene ambities vragen om voldoende verandervermogen
BrainProfs

Zeven op de tien Nederlands bedrijven wil van het gas af en bijna de helft daarvan wil dit voor eind 2024 bereiken. Dit meldde De Telegraaf op 14 april jl. naar aanleiding van het jaarlijkse verduurzamingsonderzoek van ING. We zien een duidelijke versnelling in de ambitie van ondernemers om te willen verduurzamen. Dit betekent een trendbreuk met vorig jaar toen door alle onzekerheden wereldwijd de bereidheid juist daalde.

Ecologische footprint

Deze groene demarrage komt enerzijds door verscherpte wet- en regelgeving van de overheid en anderzijds doordat ketenpartners hun ecologische footprint willen verkleinen. Driekwart van de respondenten geeft aan dat verduurzamingseisen van de toeleveringsketen leidend zijn in het doorvoeren van veranderingen. Daarnaast merken bedrijven dat een groene koers helpt bij het werven van nieuwe medewerkers.

Koers verleggen naar groen en duurzaam

Voor veel bedrijven houdt het sturen op #duurzaamheid in dat er op een andere manier gewerkt moet worden en dat er een nieuwe cultuur moet ontstaan. De vraag is of je als organisatie over voldoende verandervermogen beschikt om deze transitie succesvol te doorstaan. Zijn leidinggevenden in staat medewerkers enthousiast te maken voor de veranderingen en weten medewerkers dat de koers verlegd wordt naar meer groen en duurzaam? BrainProfs | Stay Ahead is ervan overtuigd dat je door tijdig te sturen op de verschillende verander drivers je het streven naar duurzaamheid in de juiste richting kunt duwen.

Benieuwd naar onze aanpak? Neem contact op met onze veranderprofessionals, zoals Rob Kooyman of Peter van der Velden. Met behulp van de methodiek van onze partner Business Fitscan meten we het verandervermogen op objectieve wijze. De kans op een succesvol verandertraject neemt substantieel toe.

Groene ambities vragen om voldoende verandervermogen
BrainProfs 8 mei 2023
Deel deze post