Waarom komen verandertrajecten niet van de grond?

Grote investeringen gaan verloren
16 september 2019 in
Waarom komen verandertrajecten niet van de grond?
Teun Putter

Waarom komen zo weinig verandertrajecten écht van de grond, vroeg PWnet zich eind augustus af. "Managers voelen de druk om zo snel mogelijk resultaat te boeken. Daarom gaan ze vaak halsoverkop aan de slag. Hierdoor worden belangrijke stappen overgeslagen met als resultaat dat projecten achteraf niet succesvol blijken te zijn."

Digitale transformatie

Het platform haalt een onderzoek aan van Celonis, een internationale leverancier van Enterprise Performance Acceleration software, waarin 82 procent van de ondervraagde managers toegeeft niet eerst naar hun interne processen te kijken. Zo zijn de prioriteiten niet duidelijk in kaart gebracht, voordat men een begin maakt met de (digitale) transformatie. BrainProfs constateert dat grote investeringen die in een transformatie worden gestopt verloren gaan. Maar misschien wel net zo erg is het feit dat medewerkers teleurgesteld raken in de organisatie en dat duurzaam veranderen niet gerealiseerd wordt.

Innovatie en verandering

Als je een transformatie wilt realiseren, ga dan eerst bij alle geledingen van de organisatie langs om input op te halen. Bepaal vervolgens de prioriteiten, kijk wat wenselijk en wat haalbaar is en zorg dat de werkvloer betrokken is bij de veranderingen. Brainprofs heeft ervaring met dit soort ingrijpende trajecten en zorgt er met zijn Solutions for Change methodiek voor dat medewerkers enthousiast worden en dat innovatie en verandering beklijven in de organisatie. Meer weten? Kijk hier verder.

Waarom komen verandertrajecten niet van de grond?
Teun Putter 16 september 2019
Deel deze post