Minder regeldruk in de zorg vraagt om Solutions for Change

Het kan echt anders
11 februari 2020 in
Minder regeldruk in de zorg vraagt om Solutions for Change
Teun Putter

Terecht horen we zorgorganisaties (ziekenhuis, GGZ, thuiszorg en anderen) klagen over regeldruk. Alles moet kennelijk vastgelegd, iedereen wil zijn eigen formulier en voor je het weet zit de verpleegkundige of dokter een kwartier van zijn tijd achter het beeldscherm zijn verplichte registraties in te vullen. En kennelijk is iedereen van opvatting dat het ‘moet’ van de verzekeraar, organisatie of gemeente. Dat ‘moeten’ lijkt dan vaak zelfs heilig.

Betekenisvol

BrainProfs is in een aantal zorgorganisaties gaan vragen of dat anders kan. Of het wel altijd waar is. Of je dingen niet slimmer kunt doen. Of je niet eens kunt kijken wie je achter de knoppen of het toetsenbord zet. Of je patiëntbesprekingen niet op een andere manier kunt doen. Het verrassende antwoord is ja, dat kan inderdaad. Het werk wordt er leuker en betekenisvoller van en je hebt als zorgprofessional veel meer het gevoel dat je het voor jezelf of je teamleden doet. 

Minder regeldruk

Het kan dus best veranderen. Maar dan moet je goed luisteren. Naar de dokter, naar de verpleegkundige maar ook naar de verzekeraar. En dan blijkt dat diezelfde formulieren helemaal niet moeten, best anders kunnen of veel logischer kunnen worden opgesteld. BrainProfs begeleidt zorgorganisaties daarin, vragen dóór, luisteren naar de medewerkers en wijzen op alternatieven. Een zucht van verlichting. En regeldruk wordt weer anders. Graag helpen we teams met hun eigen slimme ideeën, verzamelen we mogelijkheden, bereiken we stevige ingrepen in onlogische formulieren of gebruiken betere software.

Resultaat: minder regeldruk, meer tijd voor de goede dingen. Voor de zorg. Meer weten? Kom in beweging.

Minder regeldruk in de zorg vraagt om Solutions for Change
Teun Putter 11 februari 2020
Deel deze post