Nationaal Onderzoek Verandervermogen 2022

84 procent van de werknemers in Nederland gelooft niet in het verandervermogen van hun organisatie. Dat is de zorgwekkende conclusie van het vierde Nationaal Onderzoek Verandervermogen. 

Wil je ook meer inzicht krijgen in het verandervermogen van jouw organisatie? Vraag dan een exemplaar aan van het onderzoeksrapport.

Verbeter je verandervermogen

84%
Heeft geen vertrouwen in het verandervermogen
50%
Weet niet wat de koers is van de organisatie
45%
Vindt dat hun kennis niet voldoende benut wordt in verandertrajecten
40%
Van de medewerkers weet niet hoe zij moeten bijdragen bij veranderingen

Uit het Nationaal Onderzoek Verandervermogen 2022 blijkt dat medewerkers (N=1900) weinig tot geen vertrouwen hebben in het feit dat hun organisatie in staat is noodzakelijke veranderingen succesvol door te voeren. Het gemeten verandervermogen, uitgedrukt in de Net Change Factor©, komt sectorbreed uit op +4 op een schaal van -100 tot +100. Dit is een zorgwekkende constatering, juist in een tijd waarin de dynamiek in de samenleving groot is en veranderingen noodzakelijk zijn om als organisatie relevant te blijven. Het Nationaal Onderzoek Verandervermogen is uitgevoerd in opdracht van Business Fitscan, een van de partners van BrainProfs.

Bouwsector 

Scoort hoog met een Net Change Factor van +21 

Onderwijs

Gaat van -17 in 2016 naar +2 in 2022

Overheid

Sluit de rij met een score van -18

Vraag nu je exemplaar van het onderzoeksrapport aan en verbeter je verandervermogen. Maak veranderen sneller, goedkoper en aantrekkelijker.

Neem contact op voor de succesvolle methoden voor veranderen van BrainProfs.