Maak een eind aan drempels en grenzen in de zorg

Community care staat centraal in de aanpak van zorgaanbieder Maria-oord
June 30, 2023 by
Maak een eind aan drempels en grenzen in de zorg
BrainProfs

Schotten en hokjes bemoeilijken de zorg voor kwetsbare ouderen in Nederland. Maar het kan ook anders! Community care heet de aanpak waar zorgaanbieder Maria-oord zich sterk voor maakt en die voor een groot deel een eind maakt aan grenzen en drempels. Zorgaanbieder, zorgkantoor, zorgverzekeraar en gemeente werken over de domeinen heen. Dutch Health Hub publiceerde onlangs het slot van het drieluik over het succes van Maria-oord. Daarin is veel aandacht besteed aan het veranderingsproces, waar BrainProfs Lead Consultant Zorg Sieds Rienks nauw bij betrokken is geweest.

Over domeinen heen indiceren 

In dit artikel wordt duidelijk hoe belangrijk de rol van de leefcoaches is. Dit team van vier collega's vormt de spil van de benadering van kwetsbare ouderen bij Maria-oord. Zij coördineren in samenspraak met de cliënt en diens netwerk de zorg waarbij zij over de domeinen heen mogen indiceren. Dat bedoelen we dus met grenzen en drempels weghalen.

Drempels wegnemen

Wil je weten welke drempels jij zelf als zorginstelling kunt wegnemen om de kwaliteit van zorgverlening en de klanttevredenheid verder te verbeteren? Download dan gratis de zorgeditie van het Nationaal Onderzoek Verandervermogen en vindt een antwoord op uitdagingen zoals de veranderende zorgvraag. Stippel vervolgens een verandertraject uit met BrainProfs.

Wij geloven dat de zorg beter kan. We helpen als trusted partner bij het ontwikkelen van vitale en veerkrachtige zorgorganisaties.​ Neem vrijblijvend contact op.


Maak een eind aan drempels en grenzen in de zorg
BrainProfs June 30, 2023
Share this post