'Bedrijven niet klaar voor AI'

Drie kwart van de respondenten verwacht dat de AI-technologie hun efficiëntie kan verdubbelen
June 27, 2023 by
'Bedrijven niet klaar voor AI'
BrainProfs

De Telegraaf haalt een onderzoek aan (27 juni jl.) waaruit blijkt dat de overgrote meerderheid van de respondenten (een kleine zevenduizend Nederlanders) vindt dat het bedrijf waar ze werken 'helemaal niet klaar is voor AI. Tech goeroe Vincent Everts, opdrachtgever van het onderzoek, laat aan de krant weten bezorgd te zijn. "Bedrijven zullen dit echt moeten oppakken." 

Het onderzoek toont daarentegen wel aan dat er veel enthousiasme is bij mensen die kunstmatige intelligentie inzetten bij hun werk. Drie kwart verwacht dat de technologie hun efficiëntie kan verdubbelen en de helft denkt - of misschien hoopt - dat saai werk gaat verdwijnen. 

Cultuuromslag

Hoe dan ook, organisaties kunnen niet achterover leunen en denken dat AI direct goed zal landen. Het gaat in veel gevallen om een totaal andere manier van werken. In sommige gevallen moet er ook een cultuuromslag plaatsvinden om optimaal te profiteren van nieuwe technologieën. We merken met BrainProfs dat organisaties hiermee worstelen. Het verandervermogen blijkt niet voldoende op peil te zijn, waardoor veranderingen niet volledig tot een succes leiden. 

Verandervermogen

Breng tijdig het verandervermogen in kaart, met BrainProfs en de Business Fitscan, zodat je kunt sturen op veranderdrivers. Zo kun je een omgeving creëren waarin medewerkers zich prettig voelen met nieuwe technologie zoals AI. In plaats van angst ontstaat er vertrouwen. In plaats van de hakken in het zand gaan medewerkers juist harder lopen. Neem vooral contact op wanneer je meer wil weten

'Bedrijven niet klaar voor AI'
BrainProfs June 27, 2023
Share this post